نشست تخصصی با موضوع چالش های انتقال پایتخت

در تاریخ 20 دی ماه سال 1403 با حضور غلامحسین کرباسچی در دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران به دعوت میثم بهلولی ، کارگزار دانشکده نشست انتقال پایتخت برگذار شد.

 

 

۲۰ دی ماه ۱۴۰۳ غلامحسین کرباسچی به دعوت از مرکز آموزش های کاربردی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران میثم بهلولی در نشستی متفاوت، متقارن با سالروز درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی به تحلیل موضوع انتقال پایتخت از زاویه باز کردن پاکت دوم یا بیان آمال و آرزوهایی که حرف های دیگر پرسیده نشود ! پرداخت .
در این نشست کرباسچی با طرح سوال های پایه انتقال پایتخت یعنی چه عملی ؟
چه نهاد و ارگان هایی منتقل میشوند ؟
در چه حجمی منتقل میشود ؟
و با توجه به خط فقر و وضعیت کنونی جامعه افراد یا خانواده در این طرح منتقل می‌شوند؟
گفتگو را آغاز کرد .
در ادامه ایشان با اشاره به مطالعات سال ۱۳۷۴ و صحبت های قبل از انقلاب در این خصوص بیان کردند ، به دنبال طرح عقلایی بودن جابه جایی پایتخت از وسط کشور به انتهای جنوب شرقی نیستم .
از زمان شاه عباس صفوی و پادشاهان قبل از این دوره همیشه در کشور موضوع پایتخت باید در جایی در امان البرز منتقل شود ، وجود داشته ، اما سوال اصلی این است که اگر پایتخت نزدیک به مرز باشد و یک حمله رخ دهد ! چه اتفاقی خواهد افتاد ؟ است .
که ایشان پاسخ و طرح موضوع را مربوط به نهادهای امنیتی دانسته و مجددأ به سوال های طرح شده در اول نشست پرداختند .
ایشان با اشاره به این سوالات برای قشر دانشگاهی بیان کرد . محاسبات همگی مربوط به گذشته است و الزام محاسبات جدید با رویکرد نوین در جهان اهمیت دارد .
در ادامه ایشان با اشاره به حجم کار مورد الزام برای اینکار و کندی و پیری افراد انتصابی برای این پروژه به تعدد پروازهای مشابه صورت گرفته در جهان برای انجام اینکار، این سوال که آیا آقای عارف توان توانایی انجام این‌ الزامات را دارد ؟
طرح شد .
سپس حجم بادکرده نیروی انسانی به خصوص نیرویی که در زمان آقای احمدی‌نژاد به این حجم رسیده است
مطرح و ساخت یک شهر ۴ تا ۵ میلیون نفری، هزینه ها و عواقب این موضوع مورد گفتگو قرار گرفت .
کرباسچی در این گفتگو با بررسی پروژه های مشابه در جهان و همچنين هدف از این جابه جایی چیست ؟
بیان کرد که تهران چه میشود ؟
ما به دنبال حل مسائل تهران هستیم، یا ایجاد فضای با آب و هوا و امکانات خوب برای کارکنان دولت ! که به آنها خوش بگذرد در این هوای آلوده ! که باز هم باید در این خصوص تفکر صورت گیرد .
در انتها کرباسچی با طرح پروژه فدرال قشر مطالعاتی و پژوهشی کشور را با چالشی متفاوت مواجه کرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *